!@#$%^&* găsim un bun psiholog

,,Psihologia te ajută să ajungi la orice concluzie doreşti. Depinde numai de cel care o mânuieşte.”

Dostoievski

cum-gasim-psihologCând avem nevoie de psiholog, în special pentru depăşirea problemelor care ne afectează echilibrul interior şi relaţiile cu cei din jur ori când căutăm ajutor pentru a trece peste depresie şi anxietate, luarea deciziei de a apela la un specialist este, de cele mai multe ori, un proces dificil. După conştientizarea nevoii de a ne adresa unui specialist, apar o serie de întrebări privind persoana în faţa căreia ne vom expune problemele.

Fiecare persoană îşi doreşte să găsească un psiholog bun atunci când decide să apeleze la serviciile unui specialist, mai ales în domeniul consilierii psihologice sau al psihoterapiei. Pentru acest lucru, se parcurge mai întâi o etapă de informare care presupune căutarea pe internet, întrebarea rudelor, prietenilor, cunoscuţilor, medicului de familie, etc.. În funcţie de problemele întâmpinate şi de personalitatea fiecărei persoane, se poate opta pentru diverse tipuri de intervenţie psihologică (consiliere, terapie, etc.), însă este recomandat ca acest lucru să fie stabilit de comun acord cu psihologul.

Reuşita intervenţiei psihologice se bazează nu atât pe persoana psihologului, cât pe relaţia care se creează între acesta şi pacient. În acest sens, prima întâlnire este esenţială pentru a pune bazele unei relaţii de încredere reciprocă.

Un bun psiholog trebuie să spună de o serie de calităţi, dintre care cea mai importantă este empatia, capacitatea de a se transpune în locul celuilalt, de a-i simţi emoţiile şi stările sufleteşti. Alte calităţi ale psihologului trebuie să fie intuiția, capacitatea de a asculta, de a comunica, de a socializa, răbdarea, onestitatea, moralitatea, corectitudinea şi inteligenţa. De asemenea, pregătirea şi experienţa psihologului sunt foarte importante.

În procesul găsirii şi alegerii unui psiholog pot interveni şi alţi factori care ţin de metodele de tratament, preţurile practicate, intervalul orar în care pot fi programate şedinţele sau locaţia unde se află cabinetul psihologului. Consilierea online este o alternativă pentru persoanele care nu pot ajunge la cabinet, în situaţiile în care nu se află în acelaşi oraş cu psihologul sau sunt plecate în străinătate.

Portalul e-psihologonline.ro vă prezintă cei mai buni psihologi din toate judeţele României şi municipiul Bucureşti, asigurându-ne că sunt înscrise doar cabinetele/clinicile autorizate de Colegiul Psihologilor, iar specialiştii sunt persoane calificate, cu un înalt grad de competenţă profesională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.